2de kruis huwelijk

24 december, 2017 Uit Door Hans

In wiewaswie.nl kan ik, omdat ik lid ben, zoeken op twee personen tegelijk. Ik kwam tijden het bladeren in deĀ Huwelijksbijlagen 1811-1823 van Monnickendam een Bos tegen waarvan mij de voornaam ook belletje liet rinkelen. Gerrit Bos stond inderdaad in de stamboom, getrouwd met Trijntje Mobron in 1856. Ik miste alleen van Gerrit een overlijdensdatum.

In wiewaswie dus even zoeken op Bos en Mobron, nou ja even, er zijn 17 resultaten, niet heel veel, maar gezien de inhoud van de uitkomst niet even. Gerrit Bos uit 1817 is 4 keer getrouwd geweest, laatste keer met Trijntje Mobron. Uit het eerste huwelijk heeft hij een zoon, Gerrit. Zoon Gerrit 1847 trouwd 2 keer en de 2 de keer met de reeds weduwe Saartje Mobron 1837.

Dirk Mobron en Maritje Kramer hebben duidelijk goede dochter voortgebracht en vielen in de smaak bij de heren Bos, want wij kunnen nu vrolijk rond klikken in de binnen het gezin.

[geneanet-embed-individual url=”https://gw.geneanet.org/hmobron_w?lang=nl&pz=hans+hermanus&nz=mobron&ocz=0&p=dirk&n=mobron&oc=1″ link_type=”tree” align=”center” /]