Niet uit de stamboom maar wel leuk.

23 maart, 2015 Uit Door Hans

Mijn Tante Thea Lodewijks, is net 85 jaar geworden. Van de kant Lodewijks, aan getrouwde familie, wist ik iet zoveel en omdat ik veel met onze stamboom dacht hier ook eens naar kijken enzo kwam ik een complete verassing tegen die mijn Tante ook nog niet wist.

Zij had wel van haar vader vernomen dat zijn moeder (haar oma) het gezin had verlaten om te trouwen met een rijke man. Meer over haar was niet meer bekent en zij was compleet uit het beeld verdwenen.

Het gaat om Josina Maria Oldenhof geboren 2 mei 1870 te Zwolle. Zij trouwt met Jurriaan Lodewijks op 18-12-1890 om op 21-05-1904 te scheiden en haar man en zoon achter te laten.

Na zoeken vond ik haar terug in Canada voor een huwelijk met Willem Nel op 15-06-1908. Op 6 oktober 1921 gaat haar zoon, die zij in de steek heeft gelaten, trouwen. Tegen over de ambtenaar verklaart hij onder ede, niet te weten waar zijn moeder is en er vanuit te gaan geen bezwaar te maken tegen zijn huwelijk. Wat tot op de dag van vandaag ook nooit zal gebeuren beste Berend, maar toen ook niet. Wat ook mijn Tante nog niet wist is dat Josina op 12-04-1921 was overleden. een half jaar voor het huwelijk van haar zoon. Haar graf is in Minneapolis, Hennepin, Minnesota, VS.
record-image RNH_H_ASD_1921-6I_010-a