Vader Jan Michielse Mo(n)bron

26 december, 2013 Uit Door Hans

In de eerste trouwakte van Jan Michielse Mo(n)bron staat vermeld dat hij van Doornick komt, terwijl in het eerste confessie register staat vermeld van Visee.

Ik heb al lange tijd geleden de parochie registers van Doornik door zocht DTB’s naar Mobronen en later nog naar Monbron en Hanson (zijn moeder), maar niets gevonden. De link Visee had wel geleid naar zijn doop in het voormalig Prinsendom Luik, maar dat was dan ook alles. Waarom hij naar Doornick was geweest tussen 1689 en 1701 bleef een raadsel. gezien zijn beroepen, Wolkammer en later dwijlmaker was het niet voorde hand liggend om naar Doornik te gaan. De linnen industrie aldaar lag meer naar het noorden rond de plaats Roeselare.

De website kb.kranten.nl gaat verdwijnen en er komt een nieuwe site  Delpher. Deze zoekt duidelijk beter en ik vond een artikel hieronder.

30-5-1690 Amsterdamse courant

Dit wekte mijn interesse. Het artikel dateert  van 30-5-1690 uit de Amsterdamse courant. Na veel zoeken vond ik bij Google books het volgende: Archives historiques et littéraires du Nord de la France et du Midi de la Belgique.

Archives historiques et littéraires du Nord de la France et du Midi de la Belgique,

Het is een deel van een artikel in de periode 1680. de naam Monbron komt twee keer voor, maar de voorletter is M. Is Jan Michielse naar zijn vader geweest? Hier de link naar het boek.