De zoek tocht

Maar toch heeft de zoektocht naar de vraag, waar komt de naam vandaan een rond gang gehad in digitale boeken en websites in meerdere landen.

In de eerste instantie had ik met myheritage.nl en bij behorende software de stamboom zoals hij toen in 2013 bekend was geïnstalleerd. Het resultaat was dat men aangaf dat er een Jan Michielz gedoopt was in 1683 en dat hij de stamvader zou zijn. Er stond verder geen onderbouwing bij, maar bij controle klopt het dat er inderdaad een doop was van een Jan Michielz. Ander sites gaven aan dat hij van Doornik zou komen en dit was wat ik wel vaker binnen de familie had gehoord. Dit geeft natuurlijk nooit antwoord op de vraag, waar komt de naam vandaan, wij zouden dan eerder van Doornik heten en de naam Mobron verzin je niet zomaar, dat is heel wat anders dan Visser of Bakker.

Bij de eerste zoek tocht via internet had ik google zo ingesteld dat er in alle landen en talen werd gezocht. Zo kan ik u nu vertellen dat Mobron een Zweeds betekenis heeft, Mo is brug en Bron rivier, Mobron is brug over de rivier. Mobron is ook een Russische honden ras. In de Aziatische landen lijkt Mobron ook wel een merknaam te zijn voor medicatie. Ik heb hier heel lang geleden ook wel eens spam over gehad (voor 2002).